НАСА

play_arrow

НАСА објави ново видео од Марс

Видеото настана во делот на кратерот Езеро под назив Van Zyl Overlook за кој научниците сметаат дека некогаш имало езеро.
Read more

Јужна Кореја се приклучи на програмата Artemis на НАСА

Јужна Кореја го потпиша меѓународниот договор предводен од САД со кој се утврдуваат правила за истражување на вселената, објави вчера НАСА.
Read more
play_arrow

Телескопот TESS ги надмина очекувањата, откри повеќе од 2.000 можни планети

Телескопот TESS на НАСА ги надмина очекувањата и досега пронајде повеќе од 2.000 потенцијални планети.
Read more

НАСА и SpaceX ќе разменуваат податоци за да спречат судири на сателити

Американската вселенска агенција НАСА и приватната вселенска компанија SpaceX потпишаа договор за размена на податоци со цел да се спречат судири на нивните сателити.
Read more
реклама

Шоферски дилеми: Дали смеете да прескокнувате брзини?

Read more

Никој не сака да работи како сточар, иако платите се и до 50.000 денари

Read more

Зошто Германците ќе ги климатизираат патиштата?

Read more

За два дена, на Гренланд се стопи доволно мраз за да ја потопи Флорида

Read more