Волстрит

Гужва на Волстрит: Акциите на Netflix пораснаа, Tesla во пад

Read more

Волстрит на штрек, берзанските индекси стагнираа

На Волстрит, берзанските индекси вчера беа главно непроменети по немирното тргување бидејќи инвеститорите останаа несигурни по пораките од американската централна банка дека каматните стапки ќе останат повисоки п
Read more

Падот на банкарскиот сектор го притисна Волстрит

Read more

Инвеститорите на Волстрит претпазливи, август традиционално е слаб месец за тргување

На Волстрит, индексот S&P 500 вчера благо падна бидејќи по силниот раст на цените на акциите во последните месеци, инвеститорите беа внимателни на почетокот на август, кој вообичаено е слаб месец за пазарите
Read more

Цените на нафтата на највисоки нивоа во последните три месеци

Read more

Раст на Волстрит пред извештајот за инфлацијата

На Волстрит берзанските индекси пораснаа благодарение на растот на цените на акциите на технолошките компании, но тргувањето беше претпазливо пред американскиот извештај за инфлацијата и состанокот на лидерите на
Read more

Волстрит се опоравува, инвеститорите оптимисти

Берзанските индекси на Волстрит значително пораснаа бидејќи во Вашингтон наскоро можеше да се постигне договор во врска со задолжувањето на државата и бидејќи цените на акциите на регионалните банки нагло порасна
Read more

Внимателно тргување на Волстрит, се очекува агресивно зголемување на каматните стапки

Во средата на Волстритсе тргуваше претпазливо, бидејќи новите податоци покажаа дека американскиот пазар на труд останува многу силен и ФЕД може да ги зголеми каматните стапки поагресивно од очекуваното во март.
Read more

Падна Волстрит

На Волстрит, берзанските индекси изгубија најголем дел од добивката од претходниот ден, бидејќи ентузијазмот на инвеститорите за каматните стапки и инфлацијата се намали.
Read more

Раст на Волстрит пред извештајот за инфлацијата

На Волстрит, акциите пораснаа во понеделникот бидејќи инвеститорите се надеваа дека новите податоци ќе покажат дека инфлациските притисоци во САД се намалуваат, што би можело да ја натера американската централна
Read more

Волстрит се тресе, инвеститорите стравуваат

Индексот S&P 500 на Волстрит вчера падна петти ден по ред бидејќи на пазарот преовладува неизвесност за нивото до кое американската централна банка ќе ги зголеми каматните стапки и дали економијата може да из
Read more

Значителен пад на Волстрит

Цените на акциите на Волстрит паднаа во понеделникот, бидејќи инфлациските притисоци во САД не се намалија толку брзо како што се надеваа инвеститорите, предизвикувајќи прашања за тоа до каде ФЕД ќе ги зголеми ка
Read more
реклама

Ослиќ – како влијае на организмот најпопуларната славска риба?

Read more

Добитник на лото се откажа од 37 милиони евра, причината е потресна

Read more

5 хороскопски парови кои ќе се заљубат во 2024 година

Read more

Ременски за убиената Вања: Таткото прв знаел дека нема да може да се изврши изнудата, Вања била задушена и станала неупотреблив заложник

Read more