Книги

#СедиДома и читај новели: „Славејот на Катерина“

#СедиДома и читај новели: „Славејот на Катерина“

„Декамерон“ на Џовани Бокачо е книгата која најдобро коренспондира на ситуацијата во која се наоѓаме.
Read more
#СедиДома и читај новели: „Госпоѓата и витезот раскажувач“

#СедиДома и читај новели: „Госпоѓата и витезот раскажувач“

„Декамерон“ на Џовани Бокачо е книгата која најдобро коренспондира на ситуацијата во која се наоѓаме.
Read more
Зошто секоја жена треба да го прочита романот „Чест“ од Елиф Шафак?

Зошто секоја жена треба да го прочита романот „Чест“ од Елиф Шафак?

Нема подобра комбинација од добра книга и шолја чај. Додека траат засилените мерки против коронавирусот, искористете го слободното време за да ги прочитате романите коишто одамна ве чекаат на вашата полица.
Read more
#СедиДома и читај новели: „Форезе и Џото“

#СедиДома и читај новели: „Форезе и Џото“

„Декамерон“ на Џовани Бокачо е книгата која најдобро коренспондира на ситуацијата во која се наоѓаме.
Read more
#СедиДома и читај новели: „Босилокот на Лизабета“

#СедиДома и читај новели: „Босилокот на Лизабета“

„Декамерон“ на Џовани Бокачо е книгата која најдобро коренспондира на ситуацијата во која се наоѓаме.
Read more
#СедиДома и читај новели: „Кипарскиот крал и дамата од Гаскоња“

#СедиДома и читај новели: „Кипарскиот крал и дамата од Гаскоња“

„Декамерон“ на Џовани Бокачо е книгата која најдобро коренспондира на ситуацијата во која се наоѓаме.
Read more
#СедиДома и читај новели: „Маркизот од Салуцо“

#СедиДома и читај новели: „Маркизот од Салуцо“

„Декамерон“ на Џовани Бокачо е книгата која најдобро коренспондира на ситуацијата во која се наоѓаме.
Read more
#СедиДома и читај новели: „Ческа и огледалото“

#СедиДома и читај новели: „Ческа и огледалото“

„Декамерон“ на Џовани Бокачо е книгата која најдобро коренспондира на ситуацијата во која се наоѓаме. Затоа, нашата идеја вели да читаме барем по една новела секој ден за да си пополниме дел од времето кое сега го имаме вишок.
Read more
Најдобрите цитати за животот од Николај Василевич Гогољ

Најдобрите цитати за животот од Николај Василевич Гогољ

Рускиот писател Николај Василевич Гогољ го сметаат за татко на руската реалистична проза.
Read more
Tрикови кои ќе ви помогнат да прочитате повеќе книги годинава

Tрикови кои ќе ви помогнат да прочитате повеќе книги годинава

Истражување спроведено од Истражувачкиот центар PEW покажа дека луѓето во просек читаат четири книги за една година, за разлика од оние на врвот на листата, кои за една година читаат до 48 книги.
Read more
Стивен Кинг го избриша Facebook профилот поради лажните вести

Стивен Кинг го избриша Facebook профилот поради лажните вести

Славниот писател Стивен Кинг го избриша неговиот профил на социјалната мрежа Facebook поради, како што објасни, лажните вести и нарушувањето на приватноста, пренесува CNN.
Read more
Пауло Коелјо ја избриша книгата за деца што ја пишуваше со Коби Брајант

Пауло Коелјо ја избриша книгата за деца што ја пишуваше со Коби Брајант

Коби Брајант и бразилскиот писател Пауло Коелјо заедно работеа и пишуваа книга за деца, но авторот на „Алхемичарот“ изјави дека ја избришал книгата по смртта на славниот кошаркар, пренесува AP.
Read more
реклама

Филипче ја објави официјалната бројка на новозаразени, вкупно се 180

Read more

Потврдени 177 нови случаи на заболени со COVID-19

Read more

Полицијата била толерантна кон лицата кои биле затекнати на автопат за време на полициски час

Read more

Филипче: Навистина не е тешко да се почитуваат мерките за заштита од коронавирус

Read more