велоград

Системи за „чист сообраќај“ во четирите најголеми градови во Хрватска

Транспортот игра клучна улога за општеството и економијата, а во исто време е еден од најголемите загадувачи на воздухот како резултат на зголемената емисија на штетни гасови.
Read more

Општина Аеродром почна да субвенционира купување нови велосипеди

Општина Аеродром по повод Светскиот ден на велосипедoт, објави оглас во кој ги повикува граѓаните да аплицираат за субвенции за велосипеди, а јавниот повик почна од вчера, 2 јуни, и ќе трае до 1 јули 2021 година.
Read more

Општина Аеродром бесплатно изнајмува велосипеди

Од денеска граѓаните можат бесплатно да изнајмат велосипед од Општина Аеродром во периодот од 8 до 16 часот секој работен ден.
Read more
filter

Баљум Баљум и Тетово велоград

Read more

„НаТочак“ бара укинување на усвоениот регулациски план за Влае 2

Граѓанската иницијатива „НаТочак“ бара итно укинување на регулацискиот план за Влае 2 и негово враќање на доработка (т.н.
Read more

#НаТочак предлага: Како може да изгледа булеварот „1 Мај“ во Битола?

#НаТочак, групата ентузијасти чија заедничка цел е подобро велосипедско Скопје, продолжува со активности за кревање на свеста и промовирање на културата на користење велосипед како превозно и рекреативно средство.
Read more

Поставени велосемафори на реновираната улица „Никола Карев“

На улицата „Никола Карев“ во населбата Пролет, на постоечките семафори кај Транспортен центар, деновиве беа поставени нови лантерни наменети за велосипедистите.
Read more
filter

Отворен првиот Велоштад во Скопје

Кај Транспортниот центар никна првиот Велоштад во македонската метропола.
Read more

Вело проблеми: Што кога улицата е тесна или нема велосипедска патека?

Бројот на граѓани кои користат велосипед како основно превозно средство постојано расте, што е голем плус за секој модерен град.
Read more
play_arrow

И со и без коронавирус, исти се проблемите за возење велосипед во земјава

Прашањето за тоа колку велосипедите се важно превозно средство за граѓаните во земјава повторно се актуелизираше со пламнувањето на бројот на заболени лица од COVID-19.
Read more
filter

Водно добива нова планинска велопатека

За развој на велосипедскиот туризам и љубителите на планинарскиот велосипедизам, како дел од проектот „Велосипедски парк Водно“, неодамна започна уредувањето на нова планинска велосипедска патека на Водно.
Read more

Тетово нема патеки за велосипед, се спортува надвор од градот

Да се вози велосипед низ Тетово е речиси невозможно поради немањето соодветни патеки и сообраќајниот метеж, па дневната велосипедска рутина, љубителите на овој спорт  и рекреација најчесто ја поминуваат низ патиштата кои водат до тетовскит
Read more
реклама

Кои се најголемите опасности од гледање порно филмови?

Read more

Како точно се пресметува возраста на кучињата во човечки години?

Read more

Кое е вашето идеално место за секс според хороскопот?

Read more

Што е поздраво - свинска маст или масло?

Read more